WhatsApp Bilgisayarda Nasıl Kullanılır

     09-16-18     Genel, TeknoLoji     WhatsApp Bilgisayarda Nasıl Kullanılır

En popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp’ı bilgisayarda kullanmayı anlattık.
WhatsApp, artık ek bir uygulamaya gerek kalmadan bilgisayardan kullanılabilir hale geldi Bunun için yapmanız gereken http://web.whatsapp.com adresine girmek. Sistem tamamen tarayıcı üzerinden çalışıyor. Bu yüzden telefonumuzdan yönetmeye devam ettiğimiz WhatsApp’ı bilgisayarımızın ekranına yansıtabliyoruz. Yani telefonumuzda da WhatsApp’ı aktif olarak kullanıyor olmamız gerekiyor.

Bunun güzel tarafı, vaktinin çoğunu bilgisayarda geçirenler, telefonlarına bağımlı kalmadan mesajlaşabilecekler. Aynı zamanda telefon klavyesine göre daha hızlı yazılabilen bilgisayar klavyesinden yazma rahatlığına kavuşacaklar.

WhatsApp Web’i Çalıştıran Cihazlar Neler?

WhatsApp Web’in çalışabilmesi için ilk şartChrome tarayıcı kullanıyor olmanız. Yani Safari, Firefox, Opera gibi tarayıcı kulalnanların bu hizmetten yararlanması içim Chrome’a geçiş yapmaları gerekiyor. Onun dışında iOS cihaz kullanıcıları da bu hizmetten yararlanamıyorlar. Bunun sebebi, Apple’ın getirmiş olduğu platform kısıtlamaları. Yani iPhone kullanıyorsanız, şimdilik bilgisayarınızda WhatsApp kullanamayacaksınız.

Sorunsuz bir şekilde çalıştığı cihazlara bakacak olursak, Android, Windows Phone, BlackBerryve Nokia‘nın S60 tabanlı versiyonlarını sıralayabiliriz.

Nasıl Kullanılır?

WhatsApp Web’i kullanmanın ilk şartı, telefonunuzun mağazasına gidip WhatsApp’ı son sürüme güncellemek. Bunu yaptıktan sonra telefonumuzdan WhatsApp’ı açarak menüye giriyoruz. Burada güncellemeden sonra gelen WhatsApp Web seçeneğini görüyoruz. Buna bastığımız zaman kameramız açılıyor ve bir kod okutmamız için bekliyor. Şimdi bilgisayarımıza geçiyoruz. Chrome tarayıcımız açtıktan sonra https://web.whatsapp.com/adresine gidiyoruz. Bu sayfada çıkan QR kodunu,  az önce telefonunuzda açılan kameraya okutuyoruz. İşlem bu kadar basit. Bu adımları tamamladığımız zaman bilgisayarınızda kendi WhatsApp hesabınızın açıldığını göreceksiniz.

WhatsApp Web ile WhatApp’ın farkı var mı?

Aslında temel olarak aynı mantıktalar. Mesaj geçmişimiz, paylaşılan fotoğraf, ses ve videolar telefonumuzda gördüğümüz gibi bilgisayarımızda da anı anda görünüyor. Bilgisayar üzerinden de gelen mesajlara, bilgisayar klavyemiz ile cevap veriyoruz.

Bir diğer güzel yanı bilgisayarımızdan fotoğraf ve dosya gönderebilme imkanı. Web kamerası kullanıyorsanız, erişime izin verdiğiniz zaman fotoğrafınızı karşı tarafa yollayabiliyorsunuz. Ayrıca yine bilgisayarınızdaki bir görseli de karşı tarafa yollayabiliyoruz.

WhatsApp Web üzerinden yazılan mesajları silemiyoruz. Bunun için telefonumuzu kullanmamız gerekli. Telefonumuzdan sildiğimiz mesaj otomatik olarak bilgisayar ekranımızda da siliniyor.

WhatsApp Web kullanımının Avantajı Var mı?

En güzel yanlarından birisi masaüstü bildirimlerini etkinleştirmek. Böylece gelen mesajları o an görüp cevaplayabilirsiniz. Diğer bir avantajı da sizinle paylaşılan görselleri bilgisayınıza kolaylıkla kaydedebilirsiniz.

Son Sözler

WhatsApp Web uygulaması bilgisayar başında çok fazla geçirip, aynı zamanda WhatsApp’ı aktif kullananlar için güzel düşünülmüş bir hizmet. Ancak kullanırken dikkat etmeniz gerekenler var. Örneğin bilgisayarda kullanmaya başlarken oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan seçeneğ işaretlerseniz, o bilgisayarda WhatsApp’ınız sürekli açık kalacaktır. Buradaki önemli konu, sekmeyi kapatsanız bile WhatsApp’ınız hala açık olacaktır. Eğer bu seçeneği kaldırısanız, 5 dakika içinde otomatik olarak hesabınız bilgisayardan çıkış yapar.  Özellikle kişisel bilgisayarınızı kullanmıyorsanız ve ya bilgisayarınızı başka birisiyle ortak kullanıyorsanız, WhatsApp Web kullanımından sonra çıkış yap seçeneğini kullanmanızı tavsiye ederiz. Yine de bir sorun yaşarsanız, telefonunuz üzerinden tüm cihazlardan çıkış yap seçeneğini kullanarak bilgisayardaki oturumunuza son verebilirsiniz.

Son olarak ben de neden yok derseniz, ya güncellemeyi yapmadınız, ya da sizin hesabınız için henüz aktif olmamış. Bu tarz yeni çıkan hizmetlerde birkaç günlük gecikmeler veya aksaklıklar doğal karşılanabilir.

Kaynak: webtekno.com

Linkedin Google+ Pinterest Whatsapp


Etiketler:

Yorumlar (1 Yorum)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?